Smögholmarna vid Stigfjorden

Efter en underbar dag på St. Kornö fortsatte vi att köra söderut.
Ett par vänner var lite söder om oss, och skulle än mer söder under dagen, kanske vi kunde köra i kapp?
Vi körde den korta vägen till Lysekil för att handla. Efter lunch körde vi mot skaftöbron. Väl där såg vi att det står 15,4 m vid Skaftöbron och Nawica som är 15,5m. Men Nawica har kört under tidigare…. Tvärbromsade… Men en motorbåt visade att det finns luft kvar så även denna gången gick Nawica under.
Vattenvägarna runt Bassholmen, Flatön och innanför Skaftö är unika. Alltid kul att få köra igenom. Lite trötta ombord tycke vi ändå att det var värt att åka vidare för att träffa lite vänner.
Framme vid Smögholmarna fick vi inte plats bredvid de andra båtarna, utan vi hittade en fin bergvägg med hemmagjorda förtöjningar. Vännerna kom för att möte och hjälpa till. Vi fick låna en gummibåt att åka in till de andra.
Den kvällen var mysig. En hel akterhytt med lego. Gott vin och grillat kött i exakt temp:-) i solnedgång.

20140816-072218.jpg