Båtsemester 2016

Vi kunde vara på Nawica även år 2016. Detta till familjens stora glädje.
Planen var att åka till Läsö, men vindar på över 10 m/s gjorde att vi  även i år lade ner dessa planer. Läsö ligger väl kvar till andra äventyr.

Härmanö
I stället valde vi att åka upp till sydöstra Härmanö och droppa ankaret. Här finns en underbar strand och fina joggingspår.  Springer man till ”byn” Gullholmen och tillbaka blir det 6 km. Annan fin trailtur är också att springa mot Härmanö huvud. Det blir fina stigar över berg, ca 7 km.

DSCN0361  DSCN0369 DSCN0379DSCN0527

Vi stannade två nätter på samma plats. Natt nummer två var lite blåsig, men ankaret höll oss tryggt på plats. Visst dubbelkollade vi några extra gånger 🙂
Precis vid stranden finns ett kafé som heter Vintervallen. här kan man köpa glass. När det är sol, sitter många här och dricker kaffe och öl i solen.
När det är stor sol, så ligger det massor av båtar uppdragna på stranden av gästande badgäster. Vecka 29 är det seglarskola i viken.

På Härmanö finns det en jättestor ek att gå på äventyr till. Längs stigen ut till Eken fanns det massa roliga saker att titta på. Det gällde att ha ögonen öppna för att hitta dem.

DSCN0529 DSCN0531 DSCN0532

Bassholmen
Bassholmen nästa. Denna mysiga plats som har blivit en favvoplats. Att snirkla sig igenom strömmarna och verkligen hålla kolla på farledsriktningen. Runt Bassholmen är det så olikt Bohuslän. Här går kor och betar flera meter från farleden, och fast det blåser på ute vid Islandsberg, kan det vara stiltje innanför Skaftö.

Lysekil
Ingen semester utan Havets hus. Havets hus ligger i Lysekil. Så trots att det vankades lite vind och sol, åkte vi under Skaftöbron och landade på vår favoritplats. Exakt samma ställe som förra året. Perfekt att lägga till, nära staden och nära toa.  Inte långa bryggor att gå iland via.

Havets Hus
Ett av de bästa ställen att besöka. Här kan man kolla på stora fiskar och klappa olika vattendjur. Mitt på dagen matar de fiskarna och vi åskådare kan stå i en tunnel under vattnet och se på. Det finns ett stort lekrum och massa saker att prova och lära sig saker vid.

DSCN0548DSCN0543DSCN0540  DSCN0545