Första seglingen 2020

Efter tusen om och men, kom Helenabåten i vattnet ( tyvärr).
En vän med liten bil, och stort hjärta körde upp familjen till Wallhamn.
Turen upp var rent kaos. Först var det kö förbi Hisings-kärra. Där fick vi stå helt still i säkert en halv timme. Hux flux lättade trafiken och vi kunde köra vidare. Väl på andra sidan jordfallsbron, ungeför vid rollsbo( efter avfarten såklart) så var det en olycka. Fem olika utryckningsfordon körde dit. Och så var det dessa BMW ägare. Två vita X6 körde i väggrenen fast alla andra bilar stod snällt still. En polsk bil körde efter brandbilarna… Ja det finns alla sorter på vår jord.

Har man båtkörkort så har man rätt att köra båtar.

Väl uppe i Wallhamn körde vi iväg… och upptäckte att motorn inte orkar varva upp. Något är fel med nya propellern.

Nahlin norr om Marstrand
Nahlin

Strax före Marstrand låg Yachten Nahlin. En gammal lyxig båt på 90 m. Vi körde i allafall ner förbi Marstrand, vinkade till ett radhus. Albrektsunds kanal och senare ner förbi Sälö ungar. Vid Sälö fanns det gott om sälar som låg och vilade. Men vi såg även ett par som gjorde riktiga ”delfinhopp”.

Sälar vid Sälö

Vid grytorna kom Niklas med familj och mötte upp. Kollade lite på båten och sen åkte alla barnen snabb-båt till Källö-Knippla.

Väl framme la vi oss bredsida, och upptäckte att det var väldigt stor propellerverkan vid back.

Båten fixades, sprayhood, bimini, genua och alla dynor kom på plats. Nu kan man bo i Helena.

PÅ kvällen bjöds det på grill med solnedgång. Var barnen var? Ja inte vet vi…

Go fika

Väl hemma var ”vår plats upptagen, så vi lånade en annan. Efter samtal till Hamnvakten, visade det sig att det var Mikael som skrivit upp fel plats. Vår plats var ledig. Men det blåste mer och mer så båten får flyttas annan dag. Båten vars plats vi tagit, ligger på land. Granne med Helena.

Frun styr