Pappasegling 2021

Fredag

Då fruar åkte till Tjörn, fick barn och pappor chansen att segla iväg. Vi planerade och fixade för att åka iväg redan fredag. Men… ja så var det ju vädrets makter. Att det skulle både blåsa och regn. Det var inte med i planerandet.

Vi mönstrade i alla fall på sent på fredagskvällen. Allt för att kalas och aktiviteter skulle hinnas med. Väl nere visade det sig bli precis sådär mysigt som det kan bli. Alla barn började spela spel och umgås. Papporna fick sig lite glögg och senare lite vin till chipsen.

Lördag

Lördagen lovades lika dåligt väder som fredagen haft. Men vad gör väl det. Efter ombordbakade rundstycken till frukost, blev det promenad med knopinslag. Senare följde Geocashing. Det fanns ett par stycken på bra avstånd från bryggorna. Tänk att åkt till långedrag i över 30 år och aldrig sett upp på det enda berget som finns. Där finns en pelare. Det visade sig vid googling att Pelaren av sandsten som finns vid kulturstigen mellan Långedrag och Saltholmen är inget kulturhistoriskt monument utan reklam för industrimässan år 1891..

Kvällen avslutade åter med brädspel och mys. Om allt går bra, så finns det plats till alla. Och trots att man tycker hus är små, så blir en mysig båt stor nog för 10 personer.

Under kvällen lärde vi oss lite om fyrar. Pga batteriproblem tog det lite väl lång tid. Men efter återstart blev det lite övningar. Sedan upp i verkligheten och titta. Och visst var det så att vi såg fyrarna, och kunde bestämma vilka sorter det var. Spel lockade mer än sjökort, så vi sparar sjökorten till senare 🙂

Söndag

Äntligen Vädret var på vår sida. Så direkt efter frukost seglade vi iväg. Vi seglade norra farleden, och samtliga skolbarn passade på att hålla utkik sin del av seglingen. Oj vad det gungade när man kommer en bit upp på masten. När vi seglade söder ut. Öster om vinga strax innan Böttö såg vi tumlare. Kul inslag. Sälar ser vi ofta så tumlare blir lite extra kul. Tumlare hoppar inte som delfiner utan man ser mer fenorna som skär ytan lekfullt.Ta kort på dom är nog omöjligt.

Efter att rundat Böttö fyr rundade vi av och körde motor söder om Känsö och fick se de vackra husen på Vargö.
Styrsö Tången visade sig från sin bästa sida och bjöd på Sol till sittbrunnslunchen.
Efter hemkörning via septictöming blev det bad.
Trötta och matta kom vi hem till goa mammakramar.

Vill vi göra det igen. JAAAAA!!!