Halloween Borås Djurpark

https://www.borasdjurpark.se/

Söndagar i November, vad finns det att göra. Lite googling senare och biljetter köpta till Borås djurpark.
Yr lovade uppehåll, men redan på vägen dit fick vi lite skurar. Väl framme stannade inne vi i bilen en extra stund innan entré.

Borås djurpark har gjort så mycket fint senaste tiden. Underbar är den bro som gör att man nu kommer direkt till Elefanternas hus.
Vi kom i lagom tid för första visningen. En kunnig djurskötare berättade om alla elefanterna och berättade vad de hette och hur de var släkt. Alla deras elefanter är från Afrika och av den största arten, den sk stäppelefanten. troligvis samma sort som vi såg i SydAfrika. Vi swishade även lite pengar till en organisation som försöker stoppa tjuvjakt på bla. elefanter.
Mara Elephant Project (MEP), en organisation som arbetar i ekosystemet Masai Mara i södra Kenya med att motverka konflikten människa och de vilda djuren. Se mer på deras hemsida.

Vi lärde oss oxå att bin i bikupor är ett naturligt och bra sätt att skydda sig mot elefanter. Så byar kan odla bin runt sin by, och på så sätt slippa elefanter.

Pumpor överallt. Precis som Liseberg. Ev tror vi att de hade samma Halloweenmelodier oxå.

Vi såg två shower. Fast den första var bara en sång, och sen fick alla barn gå upp på scen och dansa. Denna showen kan bli mycket bättre. Då ändå alla utklädda var där. Tänk om mössen haft sin sång, och älvorna sin sång och så vidare. Då kunde det blivit en riktigt fin show. Dock det lilla som var, var underbart. Sång med rörelser, Självklart måste man lära sig göra likadant.

Show nr 2 var en trollkarl som verkligen visste hur att bjuda till både för barn och vuxna.


Stilig fru i regnkläder

Varje gång vi är här, undrar vi varför vi inte åker till Djurparker oftare. Det skall finnas en i skåne som är fin. Kolmårdens djurpark är oxå väldigt fin.

Vi valde denna gången att äta buffé i en av deras restauranger. Tydligen den största i parken. Maten var god och kanske tack vare regnet väldigt lite folk i restaurangen. Vi kunde i lugn och ro, backa på maten, och ta en kaffe efteråt.

Som rätter fanns olika vanliga familjerätter som fiskgratäng, pyttipanna, spagetti-köttfärssås och några andra. Allt smakade gott. Barnen tog om flera gånger.

Kanske tack vare regnet, var det färre besökare i parken. Vi fick se både Järv, Lodjur och varg. Dessa är lite skyggare och inte alltid man får se.
Många tycker det är hemskt att ha djur i parker. Men frågan om inte några ”får offra sig för laget”. Barn som lärt sig om djuren i en park, ville direkt åka tillbaka till Afrika och se tex elefanter igen. Bra med dessa foto-jägare är att de oxå är inkomster. Istället för att en gång dödskjuta ett djur, kan massor av foton-jägare ”skjuta” samma djur och därmed ge mycket mer inkomster, i flera år..

Barn är tokiga.
Trots att det regnade vill de ha mjukglass med strössel. För om man fryser behöver kroppen socker för att själv bygga värme. Socker finns inte i pappas varma kaffe. Så vem är det som i slutändan frös 🙂

Glass ger energi 🙂

Negativt!

Borås Djurpark har ett konstigt sätt när det skall bokas. DU måste göra ett konto för att köpa biljetter. INTE BRA!

VARFÖR måste man logga in/skapa konto, bara för att köpa en biljett?