Anholt i sol

Vi fick två underbara dagar med sol på Anholt. Detta passade bra då vi ändå inte vill flytta på oss innan vi visste om vi kunde få service i Grenaa.

Anholt har faktiskt öken. Annars inte mycket att turista.

Ön är väldigt liten. Jämfört med Läsö, så är hela Anholt som Österby och en liten öken. Det är ca 1 mil att gå från sida till sida, den långa vägen. Det finns i princip inga bilar. Husvagnarna som står på campingen, körs ditt med traktor.  Dessa vinterförvaras mitt på ön. Färjan som kommer en gång om dagen, har bara gående. Allt detta gör ön, väldigt mysig.

Badstranden är underbar. Sanden är finare än på Läsö. Fjärsing finns även här, så vi badade med badskor.
Vi blåste upp SUPen och paddlade. Vi tog fram våtdräkter och cyklop.  När vi snorklade och SUPade såg vi ganska gott om Fjärsing.

Ja vi levde verkligen sommar. Nu var vädret på vår sida.

Det finns en liten by mitt på ön. Deras affär tar bara danska Dankort och kontanter.

Det finns några restauranger och en affär även i hamnen. Alla dessa tog Kort eller kontantanter. Vi hade tyvärr inga cash med oss.

Mikael gick på en promenad och såg lite av den lilla skog som finns, där flertalet av sommargästerna med hus bor. Underligt att de väljer att bygga mitt i lilla skogen. Men det säger kanske lite om hur vädret kan vara, när det inte är bra.

På söndagkvällen gick vi bort och grillade på hamnområdet. För att undvika tusen smågrillar, så har hamnen gjort en stor fin plan, med bänkar och stora gasgrillar, för alla att använda. Mycket lyxigt.
Där träfffade vi Hans. Hans erbjöd sig att segla bredvid oss. OM vi kunde starta klockan 5. Detta då det skulle börja regna och blås i Grenaa på tidig eftermiddag. Vi sa direkt att vi hänger på. Det kändes skönt att ha en båt att samsegla med.
Vi fick tömma vatten ett par gånger om dagen. Det rann väl in lite mer än en liter per timme. JA en autopump vid maskin hade inte gjort ont…