Bönnerup

Vi lämnade Samsö på ett sätt som borde imponera. Inget bogande, och vinden fick hjälpa oss runt.  Så fast klockan var 6 på morgonen tror vi ingen la märke till att vi lämnade hamnen.

Seglingen gick bra, det var go gång och vi hade fullt segelställ. När vi passerade Grenå och skulle börja svänga västerut för att komma till Bönnerup. Då slutar autopiloten och allt annat att fungera. OJ. Lifpo batterierna var tomma. De dog som en telefon. Bara gå ner och kolla att allt var ok, sen skulle vi starta motorn. Precis då kom ett mycket litet men mycket hårt väder. Båten krängde till och båten kastades ner mot vattnet. Seglet började fladdra mm. Hu det var inte kul. Vi fick igång motorn och tog ner alla segel.  Vi körde motor resten av sträckan. Nu med darr på händerna. Skulle det komma något mer likande väder. Vi kom fram och hittade en fin plats.

Bönnerup är märklig att köra in i. Längs bägge vågbrytarna, står det flera vindkraftverk. Tror att det är 8 st.

Enligt seglingsbeskrivningen skall det vara 40 m segelfri höjd. Det känns som väldigt nära.

Självklart skyndade vi oss bort och beställde var sin mega 2-kulorsglass med guf.