Astrid Lindgrens värld

Astrid Lindgrens värld i Vimmerby verkar alla åkt till. Nu var det äntligen dags även för Bernstenarna. Efter att Vattkopporna släppt kunde vi åka. Kanske årets varmaste dag och varmare skulle det bli.

Vi packade bilen full med vagn och tält och allt därtill. Att det kan bli så mycket, men ändå mindre fullt i bilen än när det vankas skidåkning…
Väl framme, kom vi till Campingen. En mycket barnvänlig och med ett litet hörn avsett för just tältare. Det var många tält redan när vi kom, och fler skulle det bli.

Astrid Lindgrens Värld är perfekt för familjer. Det finns god mat i deras restauranger.
Alla olika karaktärer har sin egen lilla area. De flesta uppbyggda lite som scener. På dessa scener kunde alla leka. Efter en stund var det dags att sätta sig på ”läktarna” och en lite del ur boken spelades upp. Sen fick man åter leka. Barnen fick vila, men det blev heller aldrig långtråkigt. Mycket bra upplägg.
Favoriterna var Emil och Pippi, men efter lite tid så kom Ronja att bli mycket poppis tätt följd av Bröderna Lejonhjärta.
Vi var här i två dagar och tältade även två nätter. Trots detta såg vi inte allt.  Det fanns flera ställen att ”bada” och svalka/leka på.

Hit skall vi åka fler gånger.