Sandsjöbacka trail 12km

Lördagens 12 km

Att få springa i Sandsjöbacka är fint. 2017 gick/sprang vi söndagens 22km.
Roligt med Sandsjöbacka trail är just att det går på vintern, då många låter bli att springa utomhus. De flesta låser in sig i svettiga gym och springer på en maskin.
Då jag under hösten 2016 hade skadad nacke blev målet att bara ta oss igenom. Väl i mål kände vi oss så starka att vi genast bestämde oss för att springa 2018. Sagt och gjort.
När väl december kom och sjukdomar hindrat oss från att träna, fick jag krypa till korset och om-anmäla oss till lördagens kortare 12km . Bansträckningen är samma, men nu startade vi istället där vi förra året fick fika. Nu skulle vi bara springa från Sisjöns scoutkårs stuga in till Slottskogsvallen.
Det blev mer Änggården trail.

Loppet
Vid Sisjöområdets slut får man springa ner och under Söderleden och bort mot fd. lärarhögskolan för att där ta sig in i Änggårdsbergen. Här hade vi vår supporterskara samlad.

Härefter följer en mysig väg upp och ner genom Änggårdsbergen. På högsta toppen ser man havet. Därefter går banan ner till Europaskogen vid Botaniska. Vidare igenom Vitsippsdalen ut i villaområdet, över bron och in i slottsskogen. Sen är det bara någon kilometer kvar.. om det inte bara var för att man även skall upp på högsta toppen av kullen vid ”macken”.

Det går fort i utförsbackarna

Väl i mål var supporterskaran åter på plats och verkligen drog oss in i mål.
När vi kom i mål hade prisutdelningen redan varit 🙂
Nästa år skall vi springa igen. Men vilken sträcka?
länk till Sandsjöbacka trail

Sträckning Söndagens 22 km