Långhelgssommar på Rörö

Vi tog ledigt på fredagen och fick långledigt. Perfekt helg att åka ut med HelenaBåten. Vi stannade hemma på onsdagskvällen, fast Mikael cyklat ut till Öckerö bara för att få hem Helena i tid.  Det finns mycket att fixa med på en nyservrad båt. Tex skall stort segel upp.
Torsdag förmiddag åkte vi till Långedraghamnen och började fixa och trixa. Nyplottern sattes på plats.  Båten blev av med allt putsdamm. Skåp och fack städades ut..
Hela dagen gick och när vi blev hungriga gick MammaKristina bort och köpte Thai-mat på Saltholmen. Mmm vad gott tyckte nästan alla.
Lite senare började det regna och vi beslutade att stanna kvar…
Fredagmorgon.. Vaknade tidigt och körde iväg.  vi körde ut till Böttö och satte sedan upp segel. Vi seglade förbi Hönö.  Då såg vi att vi behövde fixa lite i riggen. Fanns det någon som vill åka upp i masten? jodå.. Två i besättningen ville.
När vi skulle runda Källö-Knippla drog båten väster ut 🙂 Det fick bli Rörö. Och kan ni gissa där fanns flera båtar vi kände igen.  Vi hittade skolkompis och lite kollegor.
Rörö levererade verkligen fint väder och hela familjen badade.
Det fanns krabbor att fånga, och glassar att äta. Godast var Lakrits och Hallonsorbet.
Vi gick på sakletarutfärd. Vi hittade bläckfiskskelett, men inga rockaägg.
Vi stannade två nätter på Rörö, och åkte tidigt hem för att hinna till simskola. Det var avslutning, då får man märken och tatueringar..

Nu har vi haft mer sommar än hela 2017…