Tjörn Runt blåste bort

Fredagskvällen var lugn och stilla. Vi åt kräftor och grillade utomhus. Vi eldade ris från sommarens buskklippningar. Visst läste vi väderrapporter ,men det var svårt att tro att lördagen skulle få ösregn. Vi planerade att köra egen motorbåt och kolla på båtarna på nära håll. Men..
Lördag.
ÖSregn. Båtturen lades ner. Efter frukost fick vi kämpa oss ut till bilen för att köra ner till Klädesholmen. Väl där var COWI med ett tält. Cowis plan var att bjuda på kaffe och modellbåtssegling. De skulle dessutom visa deras drönare.. MEN av detta blev inte mycket. Det blåste så mycket så kaffet knappt blev varmt, och istället fick alla varsin Orange ”engångsponcho”… som pga vinden knappt fungerade.
Vi tror inga M32:or seglade. Så första båten vi såg var Progressiva, denna 57 fots tävlingsmaskin, som 2013 breddas en meter i aktern för att få bättre fart. Båten är en Ängermark Design 57 och just nu till salu på Blocket för 2 Mkr.
En stund senare kom de andra båtarna. Det gick fort även för dessa.
På en dominant 105 seglar Anders Dahlsjö.. Han har seglat Volvo Ocean Race..

Uppdatering söndag. 19m/s som mest på lördag. Redan söndag 3m/s och hur fint som helst.

Stilla morgon.

Morgonbadat

Viva skärmdump