3m hopparna

Vidare motoriserade vi till Smögen via Sotenkanalen. Alltid lika roligt att åka i denna kanal och se hur bron svänger för att ge plats för oss segelbåtar.

efter Smögen satte vi segel och seglade lite kappsegling med två H-R båtar av större slag. Tyvärr fick vi en mötande båt som pressade oss lite väl nära en av dem. När jag då skulle kommentera den lilla båtens olyckliga väg, fick jag till mig att jag pressade H-R båten på grund… Jag funderar fortfarande vilket grund han har efter Hamp holmarna som inte vi har på våra sjökort..

Var e grundet?

Trots att vi bara hade genua uppe seglade vi alltså om en mindre HR och lyckade att inte bli omseglade av en stor HR-54, trots att den hade bägge segel uppe.

Väl framme i Fågelviken la vi oss först på en flytbrygga, men flyttade oss senare till en mycket bra gästbrygga. Nu väntade en dag eller två med sol och bad. Att det skulle bli tre kvällar kunde vi inte gissat.

Damerna SUPade. Barn rodde gummibåt och hoppade från tremetershoppet. Alla i familjen Bernsten hoppade från 3.an.

Första kvällen var det grill. Andra kvällen fick vi en duvning i Napolitansk pizza. Och Napolitansk pizza är inte man skojar bort. Grymt gott. Så gott att vi senare skulle tillverkas en egen pizzainsats till hemmawebern.

Fågelviken grymt trevlig

Hit hoppas vi få återkomma. och kan värdparet lova samma väder… ojoj Sommaren blev räddad..