Pappasegling

Att göra ett äventyr kan kännas svårt, men allt som är nytt är ju kul. Att segla med kompisar, bara med pappor är nytt. Sagt och gjort. två pappor med dubbla barn bjöds in att segla med på Helenabåten.
Fredagen närmade sig och vädret såg fint ut. Torsdagen var lugn. MEN så kom fredagen med mer och mer vind och klockan 16 kom regnet. Vilket regn. Det öste ner.. Hur göra? Vi fyller båten och ser hur illa det är. Jo det var illa. redan promenaden ut till båten gjorde alla genomblöta. Men har man aldrig bott på en båt, är bara detta redan ett äventyr. Så i ösregn spelades det spel och lektes det. Stora tjejer i egen hytt. Små tjejer även de i egen hytt. Pappor fick också varsin hytt. Till skillnad mot TV-program med seglande kändisar har vi inga fotografer och betald besättning med oss.

Lördag
Lördagen började med nybakade rundstycken till allas förvåning. ( utan Elsa som i smyg gjord degen innan). Lördagen var hur lugn som helst. Det gick inte ens att segla. Vi fick köra motor. Väl vid Rörö var ju inte klockan mycket så vi fortsatte upp mot Sälö-ungar. Där fanns som vanligt mycket säl. Har man aldrig sett mycket säl är det trollbindande att se dessa simma nyfiket, nästan ända, fram till båten. Visa killar som redan sett mycket säl, tyckte ju inte detta var så speciellt :-).

Då det fortfarande inte blåste något fortsatte färden mot Marstrand. På väg dit åkte vi genom smala Albrektssundskanal. Att därifrån se Carlstens fästning är något speciellt.

Marstrand
Väl fast på snobb-bryggan köptes lite ketchup och senap och lyxiga helspecial kunde njutas i sittbrunnen. I Marstrand var det även nödvändigt att göra lite mastunderhåll. Alla barn fick granska att vantspridarna sitter fast 🙂 Papporna fick ett gratis arm-gym-pass.

Nu kanske det har börjat blåsa lite.. Så vi tog St.sillesund neråt. Vid Sillesund kunde vi sätta segel och segla söderut. Alla hjälptes åt att räkna ut hur lång tid det tar att komma fram. Beroende på hur noga man var med passaren gick det olika fort. Men alla räknade rätt till sin sträcka.

Fast Rörö.
Väl framme på Rörö var det spring i benen. Krabbfiske och håvar skall fram. Papporna kollade lite produkter från Råå.
Nyfikna på Rörö gick vi även den oranga rundan. I år fanns det två större brakvedshus. Bägge lika roliga att undersöka. Oranga turen tar ungefär 45 minuter att gå…

Söndagen
Söndagen blåste det mycket. Men som tur var blåste det från norr ( som är svinkall). Vi seglade ner förbi Hönö och rakt ner mot Böttö. På vägen såg vi en MEGA BÅT som heter Pink Gin. Den är 175 fot läng. Bara masten är nästan 70m hög. Scoutskutan Mandalay såg pytteliten ut i jämnförelse.

Lunch och Tankning på Styrsö. Sedan god fart hem.

Tänk att en regnig blåsig helg i hemmavatten kan vara så roligt, och innehålla så mycket.

Göra om? -JA!!!