Årets första familjebåttur- RÖRÖ

Valborg och halvdag på fredagen.
Vad kan bli bättre än att ta en tur med båten till Favoritön Rörö. Några motorbåtsvänner hade även de siktet på denna ö.

Rörö

Rörö kommer av att på Bohuslänska kallas vass för rör. Rörö är verkligen en ö med vass.
Ön är en av få öar med sötvattendammar. Runt desssa växer mycket vass. så Rörö passar bra.

Vi lämnade Långedrag efter lunch och körde motor i motvinden. Vid lilla Varholmen letade vi efter nya hus, och tyckte oss se något nytt. Även kända huset från ”husdrömmar” syntes.
Väl framme på Rörö var det fler båtar än vi gissat. Vi la oss på vanliga platsen bakom fiskebåtarna, men just denna lördagen skulle han i väg. Vi låg kvar till lördag morgon, men flyttade oss redan innan frukost.
Efter lek och bus och kvällen avslutades med grill. Mycket trevligt. Motorbåtsherrn hade fyllt 40 år och behövde bli av med lite bubbel. Vi hjälpte till.

Lördag.

 Efter flyttat båten till ”bättre plats” blev det som vanligt nybakade rundstycken till frukost. Solen sken på oss i sittbrunnen.
Därefter blev det långpromenad. Vi gick hela oranga-banan.  Vi såg en huggorm (men hann inte ta kort). Med mackficka på norra delen.
Kul var att vrakvedshusen stod kvar, och några hade samlat skor och lagt längs vägen.
Hästar som betar fritt på denna delen av var lite oroliga, så vi tog det lite lugnt runt dessa.

Hemmagjord glass

GrillLunch i solen, därefter var det glass. Röröboa säljer egengjord glass, som är supergod.
Sedan blev det bad. hälften badade, resten tittade på.
Kvällen blev ensam då motorbåten var tvungen att åka hem. Vi grillade själva och pratade med båtgrannar. Dessa bodde i sin båt.

Söndag tog vi egen långpromenad. Denna gången blåa spåret. Detta spår går ännu mer norröver. Första gången vi går denna runda, men inte sista. Denna runda var få som gick. Men här fanns en rolig labyrint. Vi hittade mysig vik och frun i huset doppade tårna.