Läsö.

Det var så där väder beslutade vi oss för utförd. Vi åkte till Läsö Salteri, och sedan vidare till Västerhamn.Salteriet hade sin storhetstid på 17-talen, men då eldade man upp all skog på Läsö, så de fick minska produktionen.
Fortfarande eldar de för att torka ”saltvattnet”.
Finessen med läsö är att när vattnet stiger så fylls deras ”ängar” När sen vattnet sjuker undan, stannar saltet kvar. Så grundvattnet på ängarna håller 12%. Vilket gör det lätt att dunsta bort. De eldar fortfarande med ved.Vi åkte buss till Salteriet, men gick tillbaka till Byrum. PÅ vägen tillbaka snubblade vi över Storhavn. Vilket verkar vara som en dansk 4-H gård. Man gungade över en bäck och kunde åka en linbana där tunga personer hade blivit blöta.Det fanns gott om olika djur att klappa. De hade hemmagjord glass. Alla var nog missnöjda med smakupplevelsen. Det smakade inte mycket..Västerhamn är som Österby fast andra sidan. Känns lite minde party.Tillbaka i österby bjöd mamma på fiskrestaurang. Vi beställde Fjärsing, och plattfiskar. Kryddkartoffel och flödekartoffel.Allt var mycket gott. De som serverade var riktiga locals.. Vilket adderade till hela upplevelsen.Väl ombord somnade vi gott efter att löst massa navigationsuppgifter. Egentligen är det ett spel, fast vi fattade inte hur att få det till spel.