Förberedelse för att ge oss av

Vi fyllde Helena dagarna innan, då det var dåligt väder. DEt var lovat finare väder på onsdagen. Så redan tisdag kväll seglade vi i kojerna på båten. PÅ kvällen skulle vi sätta upp sprayhooden, och upptäckte att den sprack i sömmarna. Vakna pappa åkte till Scouterna och lagade. På vägen passade han även på att fylla två tomma gasflaskor. Gött att det finns 24/7 automater.

Och det det med dåligt väder. Det är ofta lågt tryck,, men det betyder ju oxå högt vatten. Så hur lastar man då om man är själv. Man hovar upp alla kassarna.

Onsdag morgon kom. Mikael körde hem och sprang tillbaka till båten, som traditionen bjuder. Väl ombord blev det bad och dusch innan avfärd.

Avfärd kl 10. Körde motor och åt frukost på väg ner mot Valö. Väl där sattes segel och vi seglade i gott mod och bra väder rakt mot Läsö. Tyvärr började det regna och blåsa lite mer innan vi väl var framme. Men kom fram vi. Ingen kräktes.

Väl i ham la vi oss i lä om en båt.. Men tyvärr enda timmen det var lä, sen vände det och vi tryckte på deras båt. Mikael Tänkte inte 🙂