Vattenhallen i Lund

Efter att firat Halloween hemmavid, så fick vi resa iväg. Iväg denna gången blev till Löddeköpinge, där en god vän bor. Från Lödde är det sedan nära till Lund. i lund finns ett universitet. På just Lunds universitet läser en kusin Nanovetenskap.

Vattenhallen.
Väldigt kul. Som gamla exprimentum i Lerum. Massa olika saker att prova. Vi fick t.o.m göra en egen ficklampa med diod, sladdar, knapp och batterihållare med batterier. Prova på ”ultraljud som vid graviditet”. Många expriment hade magneter.
Väl värd var showen. Vi såg Quantumshowen. En resa som visar att ljus är materia.. OCH alla förstår. Alla lär sig något, och många lärde sig mycket.
Lila ljus innehåller mest energi och rött minst… ( tror jag det var)..

Kommer ni till Lund en Helg, lägg ett par timmar på Vattenhallen. Den ligger precis bredvid kårhuset.

länk www.vattenhallen.lth.se