Scoutstugeläger

När hösten kommer börjar alla scouter drömma om läger. Men riktigt alla vågar kanske ändå inte sova hemifrån.

Då är en bra start att åka på läger till sin vanliga scoutstuga.

Men visst blev det som ett läger. Allt startade med en vandring till en av Askims hällristningar. Denna ligger i en villa trädgård men man får öppna den vita grinden och gå in för att titta. Se länk

På alla vandringar stannar man för att äta. Vi lagade pizza på stormkök. Det gick mycket bra. Alla dessa pizzabagare. Lite ketchup ost och add-ons.. så har man en superpizza. Trots regn var humöret på topp.

Pizzabagare

Lägerbål fick bli inomhus. Några kompisar hade alldeles för dåliga kläder.

Natten blev sen och morgonen tidig. Väl till frukost fick vi nybakade rundstycken. Alla packade sin ryggsäckar och bar ut dessa till förrådet. Förmiddagen gick på historieresa. Vi kollade in grunden till just Askim sjöscoutkår startade. Vi kollade även på ett röse. Vi trotsade vinden och tittade ut på på askimsviken. Askimsviken där en blåval simmade rakt upp på marholmen. Holmen där vi brukar bada.