Stöten i Sälen

Två veckor fjäll

Vi bokade en stuga i veckorna två.
Alla vägvalsappar pekade på att åka genom Norge. Vi vågade dock inte chansa utan körde omvägen via Sälen. På vägen upp passerade vi Kläppen. Oj, en hel timme kvar till mål. Vägen upp  från Göteborg gick smidigt,ingen trafik och vi körde på Gas hela vägen upp. Det finns nu gastappar lagom utplacerade. Nu när gasbilar är på väg utför..
Väl framme hittade vi en trevlig stuga med mycket furu-inredning, fullt med moderna vitvaror, inkl induktionshäll. mm. Här skulle lagas mat.

24C°

Vi vaknade till att det var riktigt kallt. Vi valde att ta det lugnt på morgonen innan vi åkte ut i backarna. En liten promenad bort till transportliften, följt av en ganska lång transportlift, och sist en flack transport så var vi i barnbacken. Bra start. Vi kommer slippa köra bilen.
Backarna var fina men det var väldigt kallt. pga Covid var några av värmestugorna stängda. Denna kombo gjorde att vi redan klockan 15 ville hem till värmen.
  

Snögrotta

En kväll grävde vi ett stort hål i den stora snöhögen, och huxflux hade vi en snögrotta. Lite grävande till och det fanns ett fönster. Tre personer fick plats i grottan.
Veckan fortsatte. Vi lagade all mat hemma. och grillade luncherna på en av grillplatserna i backen.
  Snögrotta

Alla hjärtans dag

Firades pga mamma-minnet, en dag för tidigt. våfflor gjordes för att fira denna dag. Kvällen avslutades med bastu och rullning-i-snö.

Fettisdagen

Gjordes det egenbakade semlebullar och vi åt flera semlor under dagen. Några åt med grädde och mandelmassa, andra åt bara rena bullar.

Längdåkningslördag

Vi valde att bara åka längd på lördagen. Solen var uppe på himlen och snön var perfekt. Tejp höll halkan borta. Vi åkte två varv med lunch i mellantid.

Värmen kommer

Värmen steg från massa minus till bara några minus. Men vad hände då med solen, den försvann. istället fastnade ett moln över toppen. Detta gjorde att åka de sköna sittliftarna ända upp till toppen, blev en kylig och blöt upplevelse. Visst åkte vi upp till topparna ett par gånger men inte alls lika ofta som förra veckan. istället letade vi efter släpliftarna som bara tar oss halvvägs upp..

Vargy

Vi fick leta rejält efter att hitta Vargy. Tillslut bara stod Vargy i backen, och vi som åkte sittlift. Hur skulle vi hinna ser Vargy, men det gick fort att åka ner… Vi hittade äntligen Vargy i barnbacken. Tydligen hade Vargy haft semester v6.

Väl hemma

När vi efter många timmar i bilen väl kom hem till Göteborg var det vår i luften. Nu kanske båten skall få sitt. Nya skidor får vi nog oxå köpa. De skidor vi har nu är från 2006..

Sist kommer här lite filmer.