Segling 2021 start

Planen att segla redan fredagkvällen, regnade in. Det skulle ju ösregna hela lördagen. Vi sköt på starten.
Starten blev att på lördagskvällen flytta ner i Helena och starta seglingen på söndag morgon. Bilen lämnades hemma och Kristina sprang tillbaka till båten.

Söndag morgon

och vi startade med lite motorgång, för att redan innan Hönö sätta segel. Det blåste precis lagom. Vi valde gå söder och utanför Martstrand på vår väg norr åt.
Skärhamn passerades även den utomskärs, men här dog vinden, och det enda vi hade kvar var gammal sjö. Och som en ett brev på posten, mådde inte alla ombord perfekt. Mycket klantigt att vara så tuffa redan första dagen 🙁

Så vid Skärhamn startades motorn och vi körde motor genom kyrkesund och vidare upp mot mollösund. Strax norr om Mollösund tyckte damerna att de hörde något som klickade… Undra vad det var… tuuuut, motorn larmade strax därefter att den var varmt. Startade segla igen… men nu i smalare sund..
Mikael hoppade ner till motorn och kolla impellern? NEJ den var hel… vi får segla vidare…. när vi sedan närmar oss våran favvovik på Härmanö, så startade vi försiktigt motorn och la ut ankaret. Tyvärr fick vi ankra om en gång.
Väl ankrade…

Ja kilremmen var av.
Ok, det är Söndag idag. Men redan i morgon måndag borde vi kunna hitta/ beställa ny.
Med lite telefonsamtal och några timmar senare.. Cykel framplockade och Ohlssons i Ellös hittad.

Måndag.

Ohlssonsparts öppnade redan kl 7.
Då ringer man kl 7:00. Och mycket riktigt de visste exakt vad jag behövde och visst kunde jag få en rem. Kanske lika bra att ta två remmar på en gång. Kan hämtas i deras boxar ungefär vid kl 10.
Passade bra. Färjan från Gullholmen går 10. Cyklade till Ellös, öppnade boxen. Cyklade tillbaka, hann med 11.30 färjan tillbaka till gullholmen. Väl på Färjan träffade jag personer som blivit nekade att ta med sin cykel, och där stod jag med en cykel ombord. Kunde till och med åka på samma biljett på retur. Cykelturen var bara 7.2km enkel väg.