segling 2021 Härmanö-lysekil

Måndag-onsdag

Mikael cyklade till Ellös.

Då det var det mycket fint väder. Så bad och strand hägrade. Tyvärr råkade de övriga kvar på Helenabåten, tappa en viktig del på gummibåtens åra.
Vi badade och njöt som om det var utlandsresa. Jakob träffade en kompis från tidigare år. Det visade sig att de hyrt samma hus flera år i rad och att Jakob lekt med killen tidigare.
Helenas Motorn fick gå lite extra länge för att kompensationsladda. Kristina och Mikael tog en trailtur ut till Härmanöhuvud. Det visade sig vara lite för varmt att springa.Badvattnet var väldigt varmt. Vi badade väldigt mycket. Kul är att hoppa ner från den höga bryggan.
Kvällen avslutades med att vi grillade traditionsenligt i land och satt ute på bryggan och åt. Även i år var solnedgången helt underbar.Nästan hela Härmanö är naturreservat. Bara precis vid gästhamnen är undantaget.

Onsdag

Vi drog upp ankaret och körde i stilla vatten upp till Lysekil. Strax efter fiskebäckskil, hittade vi en paddel. JAPP!! en exakt likadan som den vi behövde.
Väl framme i Lysekil, Här tänkte vår gäst kliva av. Vi siktade på vår favvoplats, och Efter lite flytt på en annan båt, så var ”vår plats” ledig. Nära staden, långt från toa, och ingen båt utanför. Perfekt. Det var väldigt varmt, letade upp ett Windscoop och monterade i förpiksluckan. Med vind genom båten, blev det mycket bättre.

Onsdagen tillbringades senare på en badplats i Lysekil.
Kvällen avslutades med ”Allsång i parken”. David Urwitz var gästartist. Men för oss var nog hans mycket konstiga manager roligast. Managern såg ut som en karikatyr av sig själv, i sina svarta byxor och skinnväst, utan tröja under. ( Se stående person på bild under)
Trötta somnade vi sedan till mullret av Miami-båt som vrööölade.

Torsdag

Vi klev upp lite tidigare än vanligt. Köpebröd till frukost (?) och sen i väg till Havets hus.
Vi var först in. Trots Covid-lättnader var det max 54 pers tilllåtna.
Havets hus är lika roligt att besöka varje gång. Inga guider var tillgängliga pga covid.. I år pratade de mycket om Knaggrockor. Den 27e juli skall dessa släppas i riktiga havet.