Tjärnö marinobservatorium

Lämnade fin plats i Kostersundet för att leta ny plats öster om sydkoster. Damerna bestämde st.Brattskär. vägen dit var kul om man gillar läsa sjökort.

I rådande vind var detta ingen plats för oss. Vi letade lite runt bland skären men inget föll oss i smaken. Beslutade att istället lämna Koster för denna gången och åka inåt. Vi hittade en trevlig vik söder om Saltö. Saltö ligger bredvid Tjärnö. På Tjärnö ligger ett marinobservatorium väl värt att besöka. Iskallt klappakvarium och massa andra fina akvarium. Ett kallades ”under bryggan” barnen förfärades över att de hade plåtburk och annat i akvariet… men efter att fått reda på att så ser det ofta ut då vi människor skräpar ner. Vilket ledde till att vi pratade om nedskräpning… mkt bra gjort.

Kul var att kolla i mikroskop även om det är svårt.. kanske att vuxna satt längst tid..

Det fanns även en kraftmätningsmussla.. här blev det tävling … för tränar man måste man vara starkare än gubbar..

Kvällen avslutades med grill och fredagschat..